Клиенти и Препораки

Со помош на стекнатото искуство и интернационално знаење успеавме успешно да реализираме повеќе проекти кои подразбираат квантитативно и квалитативно истражување на разновидни целни групи, а притоа да успееме да ги идентификуваме клучните резултати кои испорачуваат значителна вредност на нашите клиенти и кои овозможуваат донесување на значајни стратешки одлуки.

 

 

Телекомуникации
 
·         Македонски Телеком
·         ONE (Cosmofon)
 
Банки и финансиски институции
 
·         Охридска банка - Societe Generale
·         Шпаркасе банка
·         Стопанска банка
·         Про Кредит банка
·         НЛБ Тутунска банка
·         ОТП банка (Србија)
·         Уни банка
·         Western Union
·         Штедилница Можности
 
Енергетика
 
·         ЕВН Македонија
·         Макоил
·         Макпетрол
·         Лукоил
·         Пуцко Петрол
 
Малопродажба
 
·         ВЕРО
·         Тинекс
·         Ramstore
·         СП Маркет
·         Metro Cash & Carry (Србија)
·         Нептун шопс
·         КиК Техномаркет
·         Офис Плус
·         Decco (Chicco)
·         Германос
·         Делта спорт(Nike)
·         Леснина
·         Emiliano
·         Fashion Group
·         Симпекс
·         Божиновски накит
·         Мр. Бриколаж
 
Информатичка технологија
 
·         Microsoft
·         Seavus
Угостителство
 
·         McDonald’s
·         Вегера
·         Хотел 7
·         Дал Мет Фу и Галија
 
Фармацевтска индустрија
 
·         Pharmacorp (Твоја аптека)
·         Pharmanova (Србија)
·         Виафарм
 
Автомобилска индустрија
 
·         Аутомобиле СК (Fiat, Lancia, Alfa Romeo)
·         Автонова (Citroen)
·         Тојота Авто Центар (Toyota)
·         Макпетрол - Хонда (Honda)
·         Еуроимпекс (Peugeot)
·         Мак Ауто Стар (Mercedes Benz, Mitsubishi, Chrysler)
 
Производство и дистрибуција
 
·         Henkel (Србија)
·         Finesa (Србија)
·         Млекара Здравје Радово
·         Тутунски Комбинат Скопје
·         Урбан Инвест
·         Технокооп
·         Проспера
·         Дени Интернационал
 
Регионални агенции
 
·         SWOT Learning and Consulting Beograd (Србија)
·         Hendal Market Research (Хрватска)
·         Heraklea (Хрватска)
·         RM Plus (Словенија)
·         Temidia (Словенија)
·         Markconect (Молдавија)
·         Промоција плус (Хрватска)
·         Phantom Shopping (Унгарија)
 
Јавен Сектор
 
·         Министерство за финансии, Управа за јавни приходи (2013)
·         Национална Служба за Вработување (Србија), Проект за унапредување на услугата во НСЗ (2009, 2010, 2011, 2012)
·         Влада на Р. Македонија, Проект за унапредување на услугата во 35 институции на јавната администрација (2007, 2008, 2010)
·         Град Скопје, Проект за унапредување на услугата во 100 ресторани (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013)
·         Град Скопје, Проект за унапредување на услугата во 500 малопродажни објекти (2009, 2010, 2011, 2012, 2013)
·         Агенција за Катастар, Скопје
 
   

Јавен Сектор

·         Министерство за финансии, Управа за јавни приходи (2013)

·         Национална Служба за Вработување  (Србија), Проект за унапредување на услугата во НСЗ (2009, 2010, 2011, 2012)

·         Влада на Р. Македонија, Проект за унапредување на услугата во 35 институции на јавната администрација (2007, 2008, 2010)

·         Град Скопје, Проект за унапредување на услугата во 100 ресторани (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013)

·         Град Скопје, Проект за унапредување на услугата во 500 малопродажни објекти (2009, 2010, 2011, 2012, 2013)

·         Агенција за Катастар, Скопје

 


Copyright © 2011 SWOT Group. All rights reserved. Designed & Developed by Evolutive.mk & Powered by Blueprint.